[ Οδηγός αγοράς ] - Από πού να αγοράσω Μίνι Σνάουτσερ;

ΜΙΝΙ ΣΝΑΟΥΤΣΕΡ

Mini Schnauzer
Συχνά μας σταματούν στο δρόμο και μας ρωτούν: Από πού μπορούμε να αγοράσουμε και εμείς, Μίνι Σνάουτσερ σαν τα δικά σας;

Αν και η απάντηση θα έπρεπε να είναι απλή, δυστυχώς η πραγματικότητα, κι όχι μόνο η Ελληνική, είναι πολύ διαφορετική, και καθιστά απαραίτητο να αναλύσουμε μέχρι ένα βαθμό το θέμα αυτό στο κείμενο που ακολουθεί ώστε να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέξετε πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση σας.

Γι αυτό πριν και πάνω απ’ όλα, θα σας πούμε από πού να μην αγοράσετε ένα Mini Schnauzer.

1) Σε καμία περίπτωση δεν αγοράζουμε Miniature Schnauzer από τα διάφορα e-shops κουταβιών που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και όλοι πλέον βρίσκουν με μια απλή αναζήτηση το ίντερνετ.

Κι αυτό, όχι επειδή απαιτούν προκαταβολικά όλο το ποσό της αγοράς ή μεγάλο μέρος αυτής, ούτε επειδή κάνετε κυριολεκτικά μια αγορά στα τυφλά. Το βασικότερο είναι πως διαιωνίζετε το απαράδεκτο φαινόμενο των puppy mills ένα σύστημα το οποίο υποβάλλει σε απίστευτη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία τόσο «τα σκυλάκια της βιτρίνας» όσο και τους γονείς τους, που αναγκάζονται να ζευγαρώνουν και να γεννούν ξανά και ξανά, προκειμένου να μην ξεμείνουν ποτέ από «εμπόρευμα» και μόλις τα ζώα αυτά σταματήσουν να έχουν τη δυνατότητα αναπαραγωγής, θανατώνονται καθώς το μοναδικό ζητούμενο είναι το κέρδος.

Τα κουτάβια που πωλούνται ακριβά στα e-shops, δεν είναι καθαρόαιμα.

Εμφανίζουν προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς, τα οποία μπορεί να μείνουν για πολύ καιρό ή ακόμα και για πάντα. Τα έξοδα νοσηλείας και εκπαίδευσης σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι υπερβολικά πολλά για τον ιδιοκτήτη τους, και κάπως έτσι, τα κουτάβια αυτά, στην πλειοψηφία τους, θα καταλήξουν αργά ή γρήγορα αδέσποτα.

2) Τα e-shops, δεν είναι ο μόνος τρόπος που πωλούνται Μίνι Σνάουτσερ από «εργοστάσια κουταβιών». Αγγελίες στο internet, σε εφημερίδες και περιοδικά αναφέρουν την πώληση των υποτιθέμενων καθαρόαιμων, και πιστοποιημένων κουταβιών. Οι τιμές ξεκινούν από λίγα ευρώ και μέσα από ένα δαιδαλώδες σύστημα τηλεφωνημάτων και επικοινωνιών με «ειδικούς» καταλήγουν πάντα σε κάποιο pet shop όπου εκεί φτάνουν στα ύψη, με διάφορες προφάσεις και αφορμές. Τα μεταφορικά, τα βίντεο, οι φωτογραφίες, είναι ενδεικτικά κάποιες από αυτές.

Δεν έχει καμία σημασία, και καμία διαφορά, ποιος είναι ή πως λέγετε ο πωλητής. Αυτό που έχει σημασία είναι πως οι κουταβέμποροι αυτοί που θα απαιτήσουν μικρές ή μεγάλες προκαταβολές για να σας παραδώσουν -αν σας το παραδώσουν τελικά-, ένα κουτάβι που θα μοιάζει λίγο με Miniature Schnauzer σε καμία περίπτωση όμως δεν θα είναι.

Τα κουτάβια αυτά, είναι ημίαιμα, με αμφιλεγόμενη μορφολογία και χαρακτήρα.

Βαρύγδουπες δηλώσεις του στυλ: σας παρέχουμε εγγύηση, γραπτή πιστοποίηση υγείας, κτηνιατρική κάλυψη δωρεάν, αγνοήστε τις επιδεικτικά, καθώς πρόκειται για αστειότητες και μυθεύματα.

3) Αγγελίες ιδιωτών, αγνώστων τις περισσότερες φορές μεταξύ τους, που ακόμη κι αν έχουν αγοράσει κάποιο καθαρόαιμο Mini Schnauzer τα ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα δίχως κανέναν περιορισμό στις αποχρώσεις ή τα μεγέθη, με κάποιο άλλο που απλά θα βρίσκεται διαθέσιμο.

Πρόκειται για ανεύθυνη αναπαραγωγή, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στους κανόνες σωστής φροντίδας και εκτροφής Μίνι Σνάουτσερ, αλλά αποκλειστικός και μόνο σκοπός είναι το κέρδος.

Η πικρή αλήθεια όμως είναι πως εκτός από παράνομο, όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις, τα γενετικά προβλήματα και οι δυσπλασίες εμφανίζονται και εδώ. Τα κουτάβια αυτά απέχουν από τα πρότυπα της φυλής και η πλειοψηφία τους παρουσιάζει γονιδιακά ελαττώματα, οπότε δυστυχώς, η κακή εκτροφή συνεχίζεται.

Σταχυολογώντας τα κυριότερα από όσα αναφέρθηκαν, καταλήγουμε στα εξής:

  • Ο κουταβέμπορας, δήθεν εκτροφέας, δίνει όλα τα κουτάβια σε οποιονδήποτε τα ζητήσει, δίχως ερωτήσεις. 
  • Ο κουταβέμπορας, δήθεν εκτροφέας, δεν σας παρέχει τη δυνατότητα να επισκεφτείτε τους χώρους στους οποίους «εκτρέφονται» τα κουτάβια του. 
  • Ο κουταβέμπορας, δήθεν εκτροφέας, δεν σας παρέχει τη δυνατότητα να συναντήσετε στο χώρο του τους γεννήτορες. 
  • Ο κουταβέμπορας, δήθεν εκτροφέας, διαθέτει πολλούς τύπους «καθαρόαιμων φυλών». 
  • Ο κουταβέμπορας, δήθεν εκτροφέας, θα σας «δώσει άπειρες εγγυήσεις», αλλά δε θα σας δώσει ποτέ, την σημαντικότερη. Δεν θα δεσμευτεί ποτέ -μα ποτέ-, να πάρει το κουτάβι πίσω οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής του, ανεξάρτητα από το λόγο και την αφορμή, και μάλιστα, επιστρέφοντας σας τα χρήματα στο ακέραιο.

Κλείνοντας, και απαντώντας στο αρχικό ερώτημα του άρθρου, αν επιθυμούμε πραγματικά την απόκτηση ενός καθαρόαιμου κουταβιού και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην αγορά Miniature Schnauzer επιλέγουμε αποκλειστικά και μόνο, επίσημους, και αναγνωρισμένους εκτροφείς της συγκεκριμένης φυλής και όχι «εμπορικές επιχειρήσεις αναπαραγωγής» με ανεξέλεγκτο αριθμό και διαθεσιμότητα. Σε διαφορετική περίπτωση, η υιοθέτηση ενός αδέσποτου ή από φιλοζωικό σωματείο κουταβιού, είναι μια πράξη που θα αλλάξει όχι μόνο τη ζωή του τετράποδου φίλου μας, αλλά και τη δική μας προς το καλύτερο.



Δημοσιεύτηκε από: Μίνι Σνάουτσερ (Mini Schnauzer)

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ’ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση-ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.


Mini Schnauzer
Ιουνίου 23, 2022
0

Search

Contact