Μίνι Σνάουτσερ, ένα ακριβό κατοικίδιο.

ΜΙΝΙ ΣΝΑΟΥΤΣΕΡ


Σε κάθε περίπτωση το Μίνι Σνάουτσερ, είναι ένα ακριβό σκυλί, και φυσικά δεν αναφερόμαστε στην αγορά του, αλλά στο κόστος ιδιοκτησίας του. Η καθημερινότητα με ένα Miniature Schnauzer, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους ανθρώπους, δεν θα είναι πάντα ονειρική.

Το Mini Schnauzer, ανήκει στις φυλές που χάνει λίγο έως καθόλου τρίχωμα, ανάλογα βέβαια και με τη φροντίδα που του προσφέρουμε. Ορισμένοι ιδιοκτήτες είναι χαλαροί με το θέμα αυτό, όμως η πραγματικότητα είναι πως έχει ανάγκη από αρκετή περιποίηση.

Το καθημερινό του βούρτσισμα, ο επιμελής καθαρισμός του έπειτα από κάθε περίπατο και κάθε γεύμα, και φυσικά το μηνιαίο στριπάρισμα του, για να διατηρεί σε εξαιρετική κατάσταση το τρίχωμα του και το ιδιαίτερο σχήμα του στα μουστάκια και όλο τον κορμό.

Για εμάς, όλη αυτή η διεργασία, συγκαταλέγεται στα θετικά του, καθώς μας προσφέρει επιπλέον ποιοτικό χρόνο μαζί του.

Αν θέλετε να διατηρείτε την εξωτερική εμφάνιση του Μίνι Σνάουτσερ, ίδια με αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες, και να μη μοιάζει με μια τριχωτή μπάλα όπως τα δύστυχα, παραμελημένα, αδέσποτα, τότε η μηνιαία, ναι η μηνιαία, επίσκεψη για τον καλλωπισμό του θεωρείται δεδομένη.

Στην περίπτωση που έχετε κάνει την αγορά Mini Schnauzer με τον ενδεδειγμένο τρόπο, η διαδικασία αυτή σας έχει διδαχθεί δωρεάν και είστε σε θέση να την πραγματοποιείτε μόνοι σας, εξοικονομώντας ταυτόχρονα και ένα χρηματικό ποσό το οποίο μπορεί και να φτάσει-ξεπεράσει τα 800,00€ ετησίως, με τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε σε βάθος χρόνου το δικό σας επαγγελματικό εξοπλισμό εργαλείων καλλωπισμού για τον μικρό σας φίλο.

Κάποιος που θέλει να αποκτήσει Miniature Schnauzer και θεωρεί πως μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του για διατροφή και σίτιση με τροφές του σωρού ή έστω με Β' διαλογής, αυταπατάται οικτρά.

Το Μίνι Σνάουτσερ, και γενικότερα όλοι οι τετράποδοι φίλοι μας, έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από εμάς γι' αυτό και δεν είναι καλή ιδέα να τους δίνετε ανθρώπινες τροφές. Πέρα από το υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο, δεν είναι ισορροπημένες ώστε να περιέχουν όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται και φυσικά κάποιες θα μπορούσαν να είναι δηλητηριώδεις-τοξικές για αυτούς!

Είναι επιτακτικό για ένα Miniature Schnauzer, να λαμβάνει τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή που χρειάζεται, καθώς αν δεν περιέχει και δεν λαμβάνει από αυτή, όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά θα έχει επιπτώσεις στην υγεία του. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει μια τροφή για όλες τις περιπτώσεις και όλα τα στάδια της ζωής του Mini Schnauzer, θα βρεθείτε σύντομα να αναζητάτε την κατάλληλη τροφή για την περίπτωση σας, η οποία και θα πρέπει να περιέχει ισορροπημένες ποσότητες πρωτεΐνης, λιπαρές ουσίες υψηλής ποιότητας, μίκρο και βασικά θρεπτικά συστατικά, είναι επιγραμματικά κάποια από αυτά. Αν σε αυτά προσθέσουμε και διάφορα συμπληρώματα διατροφής, λιχουδιές, κεράσματα, ένα ποσό το οποίο μπορεί και να φτάσει-ξεπεράσει τα 500,00€ ετησίως είναι απολύτως ρεαλιστικό.

Η κτηνιατρική φροντίδα, η πρόληψη και η περίθαλψη, διαφέρει ανάλογα με την ηλικία, την υγεία και τον τρόπο ζωής, της δικής σας και του κατοικιδίου σας, όμως υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας για τη μακροπρόθεσμη υγεία και ευημερία του Μίνι Σνάουτσερ.

Κολάρα, αμπούλες, σπρέι, χάπια, για τα περισσότερα παράσιτα που μπορούν να ελεγχθούν, και σε μεγάλο βαθμό να αποφευχθούν με τη συνεχιζόμενη χρήση τους. Οδοντιατρικά παιχνίδια κατάλληλα για την οδοντική υγιεινή, οδοντόβουρτσες αυτοβουρτσίσματος, οδοντόπαστες, επαγγελματικός καθαρισμός δοντιών.

Κτηνιατρικές εξετάσεις, εμβολιασμοί, στείρωση, επείγουσα κτηνιατρική φροντίδα, την οποία αν και δεν ευχόμαστε ποτέ να χρειαστεί, ωστόσο, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να μπορούμε οικονομικά να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν.

Όλα αυτά αποτελούν ένα διαρκές και διαφοροποιούμενο σταθερό ετήσιο κόστος, και σε καμία απολύτως περίπτωση αμελητέο έξοδο.

Γι αυτό μη ξεχνάτε: Ο καλύτερος ιδιοκτήτης, είναι ο συνειδητοποιημένος ιδιοκτήτης.

Η εκπαίδευση υπακοής είναι σημαντική ώστε να διατηρείτε τον έλεγχο σε ένα Mini Schnauzer. Ο λόγος είναι πως πρόκειται για μια πολύ ενεργητική φυλή με αρκετά αυξημένες ανάγκες άσκησης. Του αρέσει να τρέχει, να παίζει και να κάνει συνεχώς πράγματα. Πρέπει να γνωρίζετε πως αν αποκτήσετε ένα Miniature Schnauzer θα πρέπει να έχετε και χρόνο να καλύπτετε αυτή την ανάγκη του, γιατί αλλιώς θα βαρεθεί και θα αρχίσει να διοχετεύει την ενέργεια του στον να σας κάνει ανακαίνιση στο σπίτι. Επίσης είναι πολύ προστατευτικό και γίνεται καλός φύλακας. Για να μην κυνηγάει γάτες η άλλα μικρότερα κατοικίδια πρέπει να εκπαιδευτεί από πολύ μικρό. Αυτά τα κουτάβια θα κυνηγήσουν όλα τα πλάσματα που επισκέπτονται το χώρο σας. Το κόστος ποικίλει, ανάλογα με τις ανάγκες και την κάθε περίπτωση.

Κλείνοντας αυτό το άρθρο, να κάνουμε και μια απλή αναφορά σε ορισμένα απαραίτητα ήδη και επιπλέον έξοδα, στην καθημερινότητα του φίλου μας. Δοχεία για νερό και τρόφιμα, ταυτότητες, λουριά, περιλαίμια, σαμαράκια, σακουλάκια, και άλλα αξεσουάρ για τις βόλτες του, τσάντες μεταφοράς για τις μετακινήσεις και τα ταξίδια του, διάφορα παιχνίδια, κρεβάτια, crate για περίφραξη-εκπαίδευση, ρούχαλακια και άλλα αξεσουάρ, και ίσως, κάποιο ξενοδοχείο ή πανσιόν.




Δημοσιεύτηκε από: Μίνι Σνάουτσερ (Mini Schnauzer)

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ’ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση-ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.


Mini Schnauzer
Ιουλίου 5, 2022
0

Search

Contact