Μίνι Σνάουτσερ, χαρακτήρας και χαρακτηριστικά.

ΜΙΝΙ ΣΝΑΟΥΤΣΕΡ

Mini-Schnauzer
Σνάουτσερ (Schnauzer), δεν είναι μόνο το πανέμορφο και αγαπημένο μας Μίνι Σνάουτσερ καθώς στη συγκεκριμένη φυλή υπάρχουν συνολικά τρία μεγέθη. Εστιάζοντας όμως, στο λατρεμένο μας Miniature Schnauzer, αν κάποιος επιχειρούσε να το περιγράψει με μόλις 6 λέξεις, αυτές σίγουρα, θα ήταν οι ακόλουθες:

Φιλικό, Ζωηρό, Ατρόμητο, Ευφυές, Υπάκουο, Πανέμορφο.

Εκτός από την ιδιαίτερη ευφυΐα που χαρακτηρίζει το Mini Schnauzer, αυτό που κυριολεκτικά τραβά όλα τα βλέμματα από την πρώτη ματιά, είναι η αξιοζήλευτη γενειάδα του, η οποία απαιτεί συχνή αλλά και συνάμα σωστή περιποίηση.

Η φιλοσοφική άποψη για το εξωτερικό κάλλος, μοιάζει να επιβεβαιώνεται με αυτή τη φυλή.

Παρόλο που το Μίνι Σνάουτσερ έχει πλούσιο τρίχωμα, μαδάει από καθόλου έως ελάχιστα, ανάλογα πάντα με τη φροντίδα που του προσφέρουμε, και δεν έχει καθόλου έντονη μυρωδιά. Είναι σκληρότριχο και θα το δούμε σε τέσσερις χρωματικές αποχρώσεις: Μαύρο (Black), Άσπρο (White), Μαύρο-Ασημί (Black & Silver) και Αλατοπίπερο (Salt & Pepper).

Το Miniature Schnauzer, θα εκτιμούσε ένα σπίτι με αυλή, όπου και θα μπορούσε κάποιες στιγμές να εκτονώνεται, όμως μπορεί να ζήσει απροβλημάτιστα και να προσαρμοστεί εξίσου εύκολα, σε ένα μικρό διαμέρισμα και σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος, με τη διαρκή άσκηση όμως, να είναι το κλειδί που θα το διατηρεί ευτυχισμένο και υγιή. Επιπροσθέτως, η άσκηση και η πνευματική διέγερση, θα αποτρέψουν με βεβαιότητα, ανεπιθύμητες συμπεριφορές λόγω πλήξης.

Καθώς είναι πολύ φιλικό με τα παιδιά, το Μίνι Σνάουτσερ είναι ιδανικό για οικογένεια. Αυτός ο θορυβώδης όμως, μικρός θηρευτής, δεν θα σας αφήσει στιγμή σε ησυχία, γι αυτό και η βασική εκπαίδευση, τόσο η δική σας, όσο και η δική του, κρίνεται επιβεβλημένη καθώς πάντα θα εφευρίσκει τρόπους να εκτονώσει την ενέργεια του και να διασκεδάσει. Χρειάζεται αρκετή υπομονή, συνέπεια και συνεχείς προκλήσεις.

Η αφοσίωση που δείχνει ένα Mini Schnauzer στον ιδιοκτήτη του, είναι αξιοζήλευτη. Είναι πιστό, προστατευτικό, και αρκετά απόμακρο, με τους νεοφερμένους στο χώρο του, δίχως όμως να γίνεται επιθετικό προς αυτούς.

Το Miniature Schnauzer, δεν κουράζεται γρήγορα και μπορεί να είναι ενοχλητική ή άτακτη η συμπεριφορά του, αν δεν ασκηθεί αρκετά, και ο κηδεμόνας του δεν καλύπτει τις ανάγκες που έχει για παιχνίδι και για άσκηση. Είναι υπερκινητικό, ζωηρό, και παιχνιδιάρικο, αλλά ταυτόχρονα ήρεμο, και νωχελικό, αναλόγως τα ερεθίσματα, και τις συνθήκες διαβίωσης.

Στην πραγματικότητα, ο χαρακτήρας του θα διαμορφωθεί ανάλογα με τη δική σας συμπεριφορά.

Ορισμένα Μίνι Σνάουτσερ, επιδεικνύουν μια πιο ανεξάρτητη φύση, ενώ άλλα, είναι απολύτως αφοσιωμένα στην οικογένεια τους, και τους αρέσει να συμμετέχουν μαζί τους παντού. Η ιδιοσυγκρασία μπορεί να ποικίλλει εντός της φυλής, επομένως, είναι σημαντική όχι μόνο η εξέταση των γονέων του, αλλά και το περιβάλλον που μεγαλώνει, προτού γίνει η Αγορά Mini Schnauzer.

Οι διαδραστικές περιπέτειες σε εξωτερικούς χώρους, είναι ο τέλειος τρόπος για να εκτονώσει την ενέργεια του το Miniature Schnauzer, σε καμία όμως περίπτωση, αυτό δεν πρέπει να γίνεται χωρίς τη δική μας επίβλεψη. Τα παιχνίδια, και οι σύντομες ποικίλες προπονήσεις, είναι αυτά που θα κεντρίσουν άμεσα το ενδιαφέρον του.

Καθώς το Μίνι Σνάουτσερ κατατάσσεται στις πιο έξυπνες φυλές, είναι εύκολο να εκπαιδευτεί και να μάθει εύκολα τις βασικές εντολές, αν και η επίμονη φύση του δεν θα σταματήσει ποτέ να διεκδικεί την ανεξαρτησία της με κάθε ευκαιρία.

Ακολουθεί τους κανόνες, χωρίς να περιορίζεται από αυτούς.

Το Miniature Schnauzer, δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη ζέστη. Του αρέσει το νερό, γενικότερα όμως δεν συγκαταλέγεται στους καλούς κολυμβητές, και θα πρέπει απαραίτητα, να επιτηρείται σε όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες.

Το Mini Schnauzer τα πάει καλά με άλλα κατοικίδια, αλλά θα διασκεδάσει απίστευτα με ένα φιλικό και συνάμα έντονο παιχνίδι κυνηγιού. Η πρόθεση του είναι απλώς και μόνο να παίξει μαζί τους, και σε καμία περίπτωση να τα πληγώσει, γεγονός διόλου απίθανο να συμβεί. Χρειάζεται στοχευμένες, διορθωτικές παρεμβάσεις, που απαιτούν αρκετό χρόνο κι εκπαίδευση, για να διορθωθούν ανάλογες συμπεριφορές.

Αυτός ο εκκεντρικός, πανέξυπνος, μικρούλης, θα σας εντυπωσιάσει με την ικανότητα που έχει να μαθαίνει.

Η έντονη αίσθηση ακοής που διαθέτει το Miniature Schnauzer, το βοηθά να αντιλαμβάνεται άμεσα όλα τα ηχητικά ερεθίσματα και να εστιάζει ακόμη και τον παραμικρό ήχο. Ατρόμητο και γενναίο, βρίσκεται διαρκώς σε λειτουργία παρακολούθησης. Επειδή του αρέσει ιδιαίτερα να γαβγίζει, βεβαιωθείτε πως τόσο εσείς, όσο και οι γείτονες σας, δεν έχετε δυσανεξία στους ήχους και στο θόρυβο.



Δημοσιεύτηκε από: Μίνι Σνάουτσερ (Mini Schnauzer)

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ’ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση-ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.


Mini Schnauzer
Μαΐου 18, 2022
0

Search

Contact