Γιατί Μίνι Σνάουτσερ;

Mini Schnauzer

Δε θα χρειαστεί καν να ανατρέξουμε στη βιβλιογραφία, για να σας περιγράψουμε πως είναι η καθημερινότητα και η συμβίωση με ένα Μίνι Σνάουτσερ (Mini Schnauzer), πόσο μάλλον, αν όπως και στην περίπτωση μας, είναι περισσότερα από ένα αυτά.

Στο άρθρο μας, χαρακτήρας και χαρακτηριστικά, έχουμε αναφερθεί στις ιδιαιτερότητες της φυλής, ας δούμε λοιπόν γιατί θα ήθελε κάποιος να αποκτήσει ένα Μίνι Σνάουτσερ (Miniature Schnauzer) κι ας προσπαθήσουμε να είμαστε όσο περισσότερο γίνεται αντικειμενικοί.

Σίγουρα παίζει ρόλο η ανεπιτήδευτη ομορφιά του και η εκκεντρική εμφάνιση του.

Όπως όλα όμως, έτσι και αυτό δεν είναι απόλυτο, γι αυτό δεν μας έκανε καμία εντύπωση όταν μια άγνωστη κυρία μας σταμάτησε στο δρόμο μας και είπε πως το Μίνι Σνάουτσερ (Mini Schnauzer) είναι από τα πιο άσχημα σκυλιά που έχει δει ποτέ!

Ένα Μίνι Σνάουτσερ (Miniature Schnauzer), αντιλαμβάνεται τα πάντα εύκολα και γρήγορα λόγω της εξαιρετικής ευφυΐας του η οποία και τον κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα από τις άλλες φυλές.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως θα ακούσετε να το αποκαλούν και ως τον Αϊνστάιν των σκύλων.

Εξαιτίας της υψηλής ευφυΐας του, είναι πολύ σημαντικό να μεγαλώσει σωστά ώστε να μην αποκτήσει το «Σύνδρομο του μικρού Σκύλου» (Small Dog Syndrome), κι άλλες ανθρωπογενείς συμπεριφορές. Η ευφυΐα του Μίνι Σνάουτσερ (Mini Schnauzer), σε συνδυασμό με το πείσμα του, το καθιστά δύσκολο κατοικίδιο για κάποιον νέο και άπειρο ιδιοκτήτη, γι αυτό είναι απαραίτητο να έχει από μικρό την κατάλληλη εκπαίδευση.

Ο κηδεμόνας του Μίνι Σνάουτσερ (Miniature Schnauzer), πρέπει να είναι ήρεμος και σταθερός μαζί του, να το καθοδηγεί με την κατάλληλη ηγεσία και να του επιβάλλεται με φυσικό τρόπο.

Το Μίνι Σνάουτσερ (Mini Schnauzer) είναι ένας πάρα πολύ χαριτωμένος, αφοσιωμένος και παιχνιδιάρης σύντροφος, που δε θα σας αφήσει να βαρεθείτε ποτέ. Του αρέσει να είναι πάντα το κέντρο της προσοχής γι αυτό και μπορεί κάποιες στιγμές να γίνεται γκρινιάρης και δύστροπος. Ακόμα και τότε όμως, παραμένει ένας απολαυστικός φίλος, γεμάτος ενέργεια και έντονο ταπεραμέντο, που θα γεμίζει το σπίτι σας με έναν αέρα χαράς, αισιοδοξίας και ζωντάνιας. Ενεργητικός και χαρούμενος ξέρει πάντα πως να κλέβει την παράσταση όπου κι αν βρίσκεται και να σας παρασύρει με την κεφάτη ιδιοσυγκρασία του.

Ένα Μίνι Σνάουτσερ (Miniature Schnauzer), πέρα από τη συναρπαστική του προσωπικότητα, έχει πολλές ικανότητες. Θα σας διασκεδάζει με την εφευρετικότητα και τη ζωηράδα του και θα σας ακολουθεί παντού. Είναι ακούραστος, τολμηρός κι ατρόμητος. Έτοιμος για περιπέτειες και άπειρες δραστηριότητες, χρειάζεται λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο για να περάσει από κατάσταση ύπνου σε φάση υπερδιέγερσης και να τρέξει παντού μαζί σας.

Ο τολμηρός και ατρόμητος χαρακτήρας του Μίνι Σνάουτσερ (Mini Schnauzer), σε συνδυασμό με το πολύ ισχυρό ένστικτο κυνηγού που διαθέτει, είναι το χαρακτηριστικό που απαιτεί την μεγαλύτερη προσοχή από τον ιδιοκτήτη του και αυτό που θα τον διατηρεί διαρκώς σε εγρήγορση, από την πρώτη στιγμή της συνύπαρξης τους. Το σώμα του είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και δεν είναι ασυνήθιστο να τρυπώνουν ανάμεσα σε τριανταφυλλιές και να περνούν από οποιοδήποτε σημείο στην αυλή ή τον κήπο σας, ενώ παίζουν και κυνηγούν με κινήσεις καράτε το επόμενο τους θήραμα.

Το Μίνι Σνάουτσερ (Miniature Schnauzer), γίνεται ένας εξαιρετικός σύντροφος, και υπέροχο οικογενειακό κατοικίδιο. Είναι πολύ στοργικό και τρυφερό με τους αγαπημένους του, στους οποίους αφοσιώνεται με όλη του την καρδιά. Είναι εκφραστικό και συνήθως αγαπά όλο τον κόσμο. Στην αρχή ίσως να δείξει μια μικρή επιφυλακτικότητα με ανθρώπους που γνωρίζει για πρώτη φορά, αλλά συνήθως είναι φιλικό και χαρούμενο.

Αυτός ο μικρός κατεργάρης θα σας μαγέψει με τη συμπεριφορά αλλά και με την αγάπη που θα έχει στο πρόσωπο σας. Θα είναι πάντα εκεί για εσάς και το μόνο που ζητάει, είναι όπως και αυτός, να τον αγαπάτε.
Δημοσιεύτηκε από: Μίνι Σνάουτσερ (Mini Schnauzer)

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ’ οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση-ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.


Mini Schnauzer
Απριλίου 20, 2022
0

Search

Contact